HEDENDAAGS MET EEN HISTORISCHE KNIPOOG

M2 Architecten streeft in zijn ontwerpen naar een optimaal evenwicht tussen concept en constructie, design en inplanting, functie en geest van de plek. Zo integreert Residentie Binnenvaert een aantal pakhuiselementen die wenken naar de vroegere functie van de wijk: van de dakstructuur en het metselwerk tot de stalen kaders. Daardoor nestelen de vier gebouwen zich naadloos in hun historische setting. Ze kregen ook toepasselijke namen – Kaap, Knoop, Kompas en Kruiser – als een wenk naar de scheepvaart.

Grassen en bomen vormen een natuurlijke scheiding tussen de grote terrassen op de eerste verdieping.

De wandelpromenade aan het Kempisch dok verbindt de vier gebouwen van Binnenvaert.

M2 ARCHITECTEN

De gerenommeerde architect Philip Mortelmans staat aan het hoofd van dit multidisciplinaire architectenbureau met tonnen ervaring in (middel)grote ontwikkelingsprojecten. M2 Architecten zorgt in zijn ontwerpproces voor een interessante kruisbestuiving tussen verschillende parameters zoals concept, inplanting en materiaalkeuze. Zo kaderen de projecten altijd in een brede ruimtelijke en maatschappelijke context. Op het palmares: knappe realisaties in woning-, kantoor-, utiliteits- en industriebouw.

M2 architecten-Antwerpen-DCA

Interesse in Residentie Binnenvaert?

Contacteer vrijblijvend vastgoedmakelaar De Meester op het telefoonnummer 03 227 06 36 voor meer informatie over het project of vul onderstaand formulier in.

  • MijnheerMevrouw

  • Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van interessante weetjes, nieuwe projecten, relevante aanbiedingen… via de e-newsletter. Uw gegevens worden verwerkt volgens de privacy policy.