Hedendaagse klasse
met historische accenten

Residentie Binnenvaert weerspiegelt het roemrijke verleden van de wijk, door elegant typische pakhuiselementen van de havenarchitectuur te integreren. Grote raampartijen die gul natuurlijk licht laten binnenstromen, de kenmerkende dakconstructie, stoere stalen kaders, bakstenen gevels en open metselwerk met authentieke uitstraling. Zo maken de vier gebouwen karaktervol deel uit van de historische setting, als een urban design statement om u tegen te zeggen. Een prestatie van architectenbureau M2 architecten, met de gerenommeerde architect Philip Mortelmans aan het roer. Fijn weetje nog: het bureau kende de vier gebouwen poëtische namen toe, die gevat knipogen naar de wereld van de scheepvaart, te weten Kaap, Knoop, Kompas en Kruiser. …

Grassen en bomen vormen een natuurlijke scheiding tussen de grote terrassen op de eerste verdieping.
 

 

De wandelpromenade aan het Kempisch dok verbindt de vier gebouwen van Binnenvaert.

M2 ARCHITECTEN

De gerenommeerde architect Philip Mortelmans staat aan het hoofd van dit multidisciplinaire architectenbureau met tonnen ervaring in (middel)grote ontwikkelingsprojecten. M2 Architecten zorgt in zijn ontwerpproces voor een interessante kruisbestuiving tussen verschillende parameters zoals concept, inplanting en materiaalkeuze. Zo kaderen de projecten altijd in een brede ruimtelijke en maatschappelijke context. Op het palmares: knappe realisaties in woning-, kantoor-, utiliteits- en industriebouw.

M2 architecten-Antwerpen-DCA

    Interesse in Residentie Binnenvaert?

    Contacteer vrijblijvend onze vastgoedadviseur op het telefoonnummer 03 290 90 00 voor meer informatie over het project of vul onderstaand formulier in.

    • Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van interessante weetjes, nieuwe projecten, relevante aanbiedingen… via de e-newsletter. Uw gegevens worden verwerkt volgens de privacy policy.